joi, 9 august 2012

Apel către Antonescu si Ponta

"Domnule Crin Antonescu, Preşedinte Interimar al României

Domnule Victor Ponta, Prim-ministru al Guvernului României



In urma declaraţiilor făcute, recent, de dumneavoastră, ca şi de reprezentanţii FMI, fac acest APEL la dumneavoastră, prin care vă rog să opriţi, imediat, orice acţiune de vânzare de capital naţional aflat în proprietatea statului român, unde a ajuns, în mod fraudulos, prin Legea 15/1990, lege adoptată prin încălcarea Constituţiei.

Acest capital aparţine cetăţenilor României şi el trebuie să ajungă, mai devreme, sau mai târziu, în proprietatea privată a acestora. Nimeni, nici dumneavoastră, nici altcineva, nici Parlamentul României, nici Guvernul României, nu a primit dezlegare de la poporul român să vândă acest capital, nici străinilor, nici românilor. Din acest capital fac parte şi Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Transgaz, Oltchim, Tarom, CFR Marfa, Posta Romana, Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia etc.

Aveţi, astfel, ocazia, să puneţi capăt fărădelegilor săvârşite împotriva drepturilor de proprietate ale românilor de cei care s-au aflat la conducerea statului român în ultimii 23 de ani. Prin aşa-zisa privatizare, poporul român a fost deposedat atât de un capital în valoare de peste 300 miliarde de euro, trecut, ilegal, din proprietatea comună a cetăţenilor ţării, în proprietatea privată a statului, de unde a fost vândut, pe nimic, străinilor şi nomenclaturii guvernamentale, cât şi de profiturile create de acest capital, în valoare de peste 1.500 miliarde de euro, intrate în buzunarele şi conturile noilor proprietari ai capitalului românesc.

Puteţi opri continuarea acestei crime, cea mai mare, săvârşită, vreodată, împotriva poporului român.

În acest moment, nu este nevoie să vindem capitalul naţional, nici pentru a asigura veniturile bugetare necesare bunei funcţionări a statului, nici pentru plata datoriei externe, acumulată, iresponsabil, de cei care v-au precedat la conducerea statului român.

În ultimii 3 ani, veniturile bugetului general consolidat al statului român au fost mult mai mari decât sumele necesare pentru plata salariilor bugetare, a pensiilor şi ajutoarelor sociale. Nu pentru salarii, pensii şi asistenţă socială au fost făcute împrumuturi publice de peste 30 miliarde de euro, aşa cum a fost minţit poporul român de Traian Băsescu şi Emil Boc, ci pentru achiziţii de bunuri şi servicii, adică pentru buzunarele şi conturile firmelor căpuşe ale guvernanţilor, pentru furt. Puteţi opri furtul, puteţi reduce aceste cheltuieli, astfel încât să nu mai împrumutaţi statul român cu nici un euro, nici de la FMI, nici de la nimeni altcineva.

Din cele 20 miliarde de euro împrumutate de la FMI, BM şi CE, 7 miliarde s-au dus la Guvern, pentru firmele căpuşe, iar 13 miliarde de euro s-au dus la BNR, unde au fost utilizate pentru rambursarea imprumuturilor contractate, iresponsabil, de BNR, de la băncile străine, cu scopul de a acorda credite altor ţări, şi pentru creşterea rezervelor valutare ale ţării, în condiţiile în care şi fără acest împrumut rezervele internaţionale ale României erau cele mai mari din Uniunea Europeană.

De ce a trebuit ca rezervele valutare ale României, calculate ca număr de luni de importuri, să fie de 20 de ori mai mari decât cele ale Olandei, de 16 ori mai mari decât cele ale Austriei, sau Belgiei, de 13 ori mai mari decât cele ale Germaniei, de 10 ori mai mari decât cele ale Franţei, de 8 ori mai mari decât cele ale Italiei? Pentru un singur motiv, acela de a aduce România în situaţia de a avea datorii uriaşe la FMI şi alte instituţii financiare, astfel încât aceste instituţii să devină CREDITORII ŢĂRII, să poată face presiunii asupra statului român să vândă capitalul naţional, pentru a-şi achita datoriile.

Aveţi ocazia să puneţi piciorul în prag, să opriţi aceste acţiuni de subminare a economiei naţionale. Cereţi, de urgenţă, Parlamentului României să dispună Băncii Naţionale a României, prin lege, să-şi vândă o parte din „hârtiile”, care reprezintă rezerva ei valutară, de care ŢARA nu are nevoie, atât cât este necesar pentru plata datoriei publice externe scadente, să aducă rezerva valutară a României la nivelul ţărilor civilizate ale Europei.

Cu speranţa că veţi da curs acestui APEL, prin care vă rog să opriţi vânzarea avuţiei cetăţenilor acestei ţări, propunându-vă şi soluţiile concrete prin care se poate opri creşterea datoriei publice, ca şi achitarea celei contractate, până acum, vă reamintesc faptul că există şi o soluţie pe termen lung pentru creşterea capitalului privat românesc, pentru crearea unei economii naţionale sănătoase, în care statul român să dispună de suficiente venituri bugetare, fără să mai fie nevoie să se împrumute, nici la FMI, nici la nimeni altcineva. Această SOLUŢIE poartă numele de LEGEA COJOCARU.

Cu consideraţie,

Dr. Constantin Cojocaru

Preşedintele Partidului Poporului

9.08.2011"

Sursa - variantacojocaru.ro

3 comentarii:

  1. Subscriu acestei petiții pe care o aprob și o susțin în totalitate, fapt pentru care o semnez propriu și irevocabil.
    Dan Petreanu -București 09-August 2012.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vă mulţumim !
    Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze !

    RăspundețiȘtergere
  3. Aici a ramas acest apel citit numai de 3 persoane.Daca se facea conferinta de presa,avea un ecou mai larg.

    RăspundețiȘtergere